Matsedel

Skolans restaurang drivs av Fazer Food services och maten tillagas på Tibble gymnasium.

Du når restaurangchefen Linda Sundberg på:

telefon: 072-226 98 72
e-post: linda.sundberg@fazer.com

eller e-post: rest.tibble@amica.se.

Carina, som är köksansvarig på skolan, når du på telefon: 08-508 10 843.

Dagens meny

bjuder alltid på två rätter, varav minst en är vegetarisk. Utöver detta kan eleverna ta för sig från salladsbaren som är matigt komponerad. Matsedeln finns på webbplatsen skolmaten.se och i appen Din skolmat.

Påverka

För att ge elever och vårdnadshavare en möjlighet att påverka, går det att lämna förslag som rör matsalen och maten via skolans matråd, som representeras av köksansvarig, personal samt elever och vårdnadshavare. Rådet är en del av skolans kvalitetsarbete.

Allergi och annan specialkost

Utbildningsförvaltningen har beslutat om anvisningar för skolors hantering av specialkost. Anvisningarna gäller från och med höstterminen 2018. För att en elev ska serveras specialkost måste vårdnadshavaren ha fyllt i och lämnat in en blankett med läkarintyg till skolan.

Information om stadens riktlinjer och anvisningar för hantering av specialkost finns att läsa på sidan om skolmåltider på stockholm.se.

Specialkostblankett

Blankett skickas ut i början av läsåret (Beställning av specialkost som finns att ladda ned Stockholms stads webbplats). Fyll i och förse blanketten med foto på barnet och lämna till läraren. Blanketten går också att få genom vår expedition eller hos skolsköterskan.

Vid servering

Elev som har fler än en allergi får sin mat packad i låda och serverad av personalen i matsalen varje dag. Även personer med endast en allergi måste alltid bli serverad maten av personalen då det inte går att garantera att maten ute i buffén inte blir kontaminerad.

Fazer Food services kan förnärvarande inte garantera att ägg fria pannkakor inte innehåller spår från ägg och därför serveras potatisbullar till elever med äggallergi.