Matsedel

Skolans restaurang drivs av Fazer Food services och maten tillagas på Eiraskolan.

Du når kökschefen på e-post: rest.eriaskolan@amica.se. Carina, som är köksansvarig på skolan, når du på telefon: 08-508 10 843.

Dagens meny

bjuder alltid på två rätter, varav minst en är vegetarisk. Utöver detta kan eleverna ta för sig från salladsbaren som är matigt komponerad. Matsedeln finns på webbplatsen skolmaten.se och i appen Din skolmat.

Påverka

För att ge elever och vårdnadshavare en möjlighet att påverka, går det att lämna förslag som rör matsalen och maten via skolans matråd, som representeras av köksansvarig, personal samt elever och vårdnadshavare. Rådet är en del av skolans kvalitetsarbete.

Allergi och annan specialkost

De som har allergier eller som av andra skäl vill ha specialkost måste fylla i ett intyg som ska förnyas varje läsår.

Det är särskilt viktigt att skolrestaurangen har korrekt information om elevers allergier. Detta för att säkerhetsställa att kökschefen har korrekta uppgifter då allergier kan bli fler eller försvinna om man har tur.

Specialkostblankett

Blankett skickas ut i början av läsåret (Specialkostblankett med läkarintyg). Fyll i och förse blanketten med foto på barnet och lämna till läraren. Blanketten går också att få genom vår expedition eller hos skolsköterskan.

Vid servering

Elev som har fler än en allergi får sin mat packad i låda och serverad av personalen i matsalen varje dag. Även personer med endast en allergi måste alltid bli serverad maten av personalen då det inte går att garantera att maten ute i buffén inte blir kontaminerad.

Fazer Food services kan förnärvarande inte garantera att ägg fria pannkakor inte innehåller spår från ägg och därför serveras potatisbullar till elever med äggallergi.