Allergi

Skolmiljön och tillgång till stöd och förståelse i skolan kan vara avgörande för att en elev med astma/allergi får en bra skolgång. Det är viktigt med ett gott samarbete och kommunikation mellan pedagoger och vårdnadshavare.

Viktigt

På grund av svår allergi får inget som innehåller jordnötter eller andra nötter tas in på skolans område.

Inte heller krämer eller liknande som innehåller jordnötsolja (t.ex. försvarets hudsalva) eller energitillskott i form av nötmixer eller "bars" får tas med eller användas under skoltid. Detta gäller även utflykter.

Vi ber er också om att inte ta med hundar eller andra pälsdjur i skolan då det finns flera elever som är mycket allergiska. Gäller även kläder och annan utrustning som används i stall/ridhus.

Rutiner

Vårdnadshavare anmäler vid varje läsårsstart sitt barns allergi på Specialkostblankett med läkarintyg som bifogas i veckobrev av klassläraren vid skolstarten. Blanketten går också att få genom vår expedition eller hos skolsköterskan.

Alla förskoleelever får blanketten inför skolstarten av förskolelärarna.

Information om allergier ska förnyas varje läsår. Korrekta uppgifter är särskilt viktigt i skolrestaurangen.

Bild på mat

Kategorier: