Allergi

Skolmiljön och tillgång till stöd och förståelse i skolan kan vara avgörande för att en elev med astma/allergi får en bra skolgång. Det är viktigt med ett gott samarbete och kommunikation mellan pedagoger och vårdnadshavare.

Viktigt

På grund av svår allergi får inget som innehåller ägg och nötter tas in på skolans område (gäller även utflykter).

Tänk på:

• Inte heller krämer eller liknande som innehåller jordnötsolja (till exempel försvarets hudsalva) eller energitillskott i form av nötmixer eller "bars" får tas med eller användas under skoltid.
  • Inget hembakat får tas med. Om klassen kommit överens om fika vid till exempel avslutning ska det vara inhandlat, paketerat i kartong med innehållsförteckning där det framgår att inga ägg eller nötter finns med som ingrediens eller spår av

Vi ber er också om att inte ta med hundar eller andra pälsdjur i skolan då det finns flera elever som är mycket allergiska. Gäller även kläder och annan utrustning som används i stall/ridhus. Var också försiktiga med blommor och växter som kan orsaka allergier, särskilt doftande, och var sparsamma med parfym, deodorant och liknande som luktar starkt.

Rutiner

Vårdnadshavare anmäler vid varje läsårsstart sitt barns allergi på blanketten Beställning av specialkost som bifogas i veckobrev av klassläraren vid skolstarten. Blanketten går också att få genom vår expedition eller hos skolsköterskan. Du kan också ladda ned den från www.stockholm.se.

Alla förskoleelever får blanketten inför skolstarten av förskolelärarna.

Du måste förnya informationen om ditt barns allergier varje läsår. Det är särskilt viktigt att skolrestaurangen har korrekta uppgifter.

Bild på mat

Kategorier: